chab_overons_webMijn naam is Chabeli van de Bunt.

Samen met mijn vriend, Maurice Kotte en onze vijf honden, zijn wij het gezicht van stichting Hondenresort Le Woef.

Vanaf mijn vroege jeugd ben ik al enorm gefascineerd door honden.
Dit is begonnen nadat mijn tante mij al op jonge leeftijd kennis liet maken met honden in het asiel.
Ondanks de impact die dit op mij had, zag ik dat je hierin een verschil kunt maken.
Eenmaal op eigen benen was de behoefte aan een vierpotige kameraad nog groter.
Aangekomen bij het asiel zat Mike, een 8 jaar oude Rottweiler, als het ware al op mij te wachten.

Het verdriet was groot toen bleek dat hij net voor mijn neus door een ander was gereserveerd. Toch wist ik dat wij voor elkaar bestemd waren.
Mijn gevoel werd bewaarheid, want Mike werd wederom terug naar het asiel gebracht. Ik kon mijn grote liefde toch nog mee naar huis nemen.
Mike werd de reden dat ik stopte met mijn toenmalige studie en mij ging storten op de opleiding gedragstherapie.

Opleiding gedragstherapie

Tijdens deze opleiding, heb ik mijn kennis op het gebied van honden enorm verrijkt.
Na jarenlang gewerkt te hebben bij een hondenuitlaatservice met kleinschalige hondenopvang werd het tijd voor een volgende fase in mijn leven.

Daarom voor mij een logische stap om deze passie om te zetten in mijn lang gekoesterde droom…… het oprichten van een hondenresort.
Na het creëren van deze magische plek, verlangt iedere viervoeter naar een hondenleven bij ons!

Met veel enthousiasme en liefde werken wij met onze dagelijkse gasten.
Het is een genot om te zien hoe veel plezier ze onderling hebben. Genoeg reden om uw viervoeter onder te brengen in ons paradijs.

In de afgelopen periode is onze eigen roedel ook uitgebreid.
Naast de drie honden die wij uit Nederland hebben opgevangen, hebben zich inmiddels ook twee Roemeense viervoeters aangesloten bij de groep.
Deze honden zijn letterlijk van de hel in de hemel gekomen. Dit heeft ons op het idee gebracht om ons ook op het herplaatsen van kansarme honden te richten. Wij streven ernaar zoveel mogelijk honden een fijn ‘tweede leven’  te geven!

AnneliesJe hond je beste vriend!

Mijn naam is Annelies Kruijff, geboren met een overdosis aan dierenliefde. Als jong meisje ben ik opgegroeid in het Gooi tussen de honden, kippen, geiten en konijnen. Dagelijks was ik met ze in de weer en bouwde in de winter nog net geen verwarming in de hokken van de dieren……

Na mijn studie te hebben afgerond en werkzaam te zijn in het bedrijfsleven merkte ik dat ik toch iets miste; actief bezig zijn met dieren. Als vrijwilliger ging ik aan de slag in een dierenasiel en al snel liep ik tegen mijn trouwe lieve viervoeter Chester aan, een zwarte Labrador. Ik was op slag verliefd! Chester was net 12 maanden en ik werd zijn 3de eigenaar. Mijn grote vraag was, hoe kan dit en hoe kan dit voorkomen worden? Om deze vragen te beantwoorden heb ik gebruik gemaakt van mijn eigen ervaring, de ervaring van anderen en de opleiding voor kynologisch instructeur gedaan.

Chester ontwikkelde op 4 jarige leeftijd een ongeneeslijke oogziekte en binnen afzienbare tijd werd hij volledig blind. We werden een onafscheidelijk duo, ik zijn ogen en hij mijn spiegel. Helaas heb ik op 12,5 jarige leeftijd afscheid van hem moeten nemen en is mijn leven nu verrijkt met Dusty.  Een ouwe labrador van 13 jaar, uit het asiel, die nog een mooie liefdevolle oude dag verdient.

Honden geven ons onvoorwaardelijke liefde, gezelligheid, vermaak, bescherming en nog zoveel meer. Ze zijn eerlijk, oordelen niet, zijn een “luisterend oor” en altijd blij je te zien. Kortom alle ingrediënten voor je beste vriend! Toch komt er meer bij kijken want honden zijn nou eenmaal honden en mensen nou eenmaal mens. Mijn oproep aan iedereen; verdiep je in een hond, stap in zijn wereld en je krijgt ‘The best friend ever”!

Ik ben blij dat ik onderdeel mag zijn van Le Woef en hoop samen met Chabeli en Maurice nog heel veel mooie activiteiten te organiseren, met en voor de honden en hun eigenaren.

chab_overons_webHondenopvang.nl

Via hondenopvang.nl willen wij u graag begeleiden in het vinden van een gekwalificeerde liefdevolle hondenverzorger voor uw hond. Door gebruik te maken van het netwerk van Hondenopvang.nl, kiest u voor de beste Hondenverzorger en steunt tegelijkertijd kansarme honden in binnen- en buitenland. Hondenopvang is een non-profit initiatief en actief donateur van Stichting Le Woef.

Alle hondenverzorgers uit ons netwerk hebben wij zelf geselecteerd en hebben voldoende  kennis en ervaring. Wij zijn ervan overtuigd dat uw trouwe viervoeter bij hun in zeer goede handen is. Graag nodigen wij u uit om hierover meer te lezen op www.hondenopvang.nl

Stichting Le Woef:

Na de oprichting van het Hondenresort werd het tijd, om al het moois dat we konden betekenen voor de honden in Nederland, toe te passen op de kansarme honden in het buitenland. De grote problemen die deze landen ondervinden met straathonden resulteren vaak in een zeer slechte leefomgeving voor de honden zelf. Wij besloten ons te richten op Roemenië.   Hoe wij ons hiervoor inzetten, leest u hier; www.stichtinglewoef.nl

Chien de la Rue:

Wij realiseren ons, dat we niet alle kansarme honden in het buitenland kunnen redden. Toch zijn er zo veel leuke honden in Roemenië, dat wij het stigma van ‘de straathond’ om willen buigen naar iets heel positiefs. Wij hebben in de afgelopen jaren zoveel honden een tweede kans kunnen geven en gezinnen dolgelukkig mogen maken met vele super leuke, sociale en lieve honden, dat wij niet meer spreken van een ‘straathond’, maar van een ‘Chien de la Rue‘.