Hoe wordt mijn hond een voldane, vrolijke, sociale en evenwichtige hond?

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Een hond die voldaan en in balans is, is een mooi streven. Een goede opvoeding is hierbij van belang.
Jullie zullen daar beide, de rest van zijn leven, plezier van hebben.

Het houden van een hond is een voorrecht en een genot, maar tegelijkertijd een zware verantwoordelijkheid. Hoe aantrekkelijk, verzorgd en lief uw hond ook is, als hij niet correct is opgevoed kan hij ongewenst gedrag gaan vertonen.
Wij zien maar al te vaak dat mensen eenmalig investeren in een ‘’standaard’’ puppycursus. Vervolgens na 10 lessen, blij zijn dat het achter de rug is en er dan achter komen dat het echte werk qua opvoeding nog moet komen.

Helaas ervaren mijn collega ‘’Annelies Kruijff’’ en ik momenteel, dat probleemgedrag onder de honden enorm toeneemt. Uiteraard willen wij dit graag voorkomen.
Een cursus moet niet alleen leerzaam zijn maar ook leuk! Zowel voor de hond als voor de baas! Want er is toch niks leuker dan als een team samenwerken.

Diploma uitreiking wordt gevierd aan de Le Woef Bar

Cursusprogramma;

Het cursusprogramma is opgebouwd uit verschillende thema’s met bijbehorende oefeningen en onderwerpen die een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van pup naar jonge hond.
Naar gelang uw behoefte en de leeftijd van uw pup/jonge hond kunt u instromen bij het gewenste lesthema en/of inschrijven op een specifiek onderwerp.

Leeftijdsgebonden?

Een hond is nooit te oud om te leren.
Onze lessen zullen dusdanig uitgebreid zijn dat het voor iedere hond en baas als leerzaam zal worden ervaren!
Heb je interesse in een proefles en/of vragen neem dan contact met ons op!

Locatie: -Le Woef (eigen terrein)-

Lesinformatie;

Ons pakket voor honden ouder dan 6 maanden bestaat uit 5 groepslessen.

Een puppypakket bestaat uit 10 groepslessen.

De groep bestaat uit max. 6 cursisten en wordt begeleid door twee Kynologisch Instructrices. Hierdoor krijgen u en uw hond de volledige aandacht.
Indien wij het idee hebben dat uw hond meer baat heeft bij een privéles, dan zullen wij hier in overleg een aangepast trainingsprogramma voor maken.

De lessen bestaande uit 1,5 uur worden gehouden op vrijdagochtend (m.u.v. vakantie- en feestdagen) van 10:30 tot 12:00 en vrijdagmiddag van 15:00 tot 16:30.

Gedragstherapie

Wanneer schakel je een gedragstherapeut in?

Gedragsproblemen kunnen ontstaan als gevolg van een gebrek aan socialisatie, traumatische ervaringen en zelfs ook als gevolg van lichamelijke klachten. Een verkeerde baas-hond relatie kan eveneens de oorzaak zijn van afwijkend gedrag.

Wat men nog wel eens vergeet, is dat honden heel anders denken dan mensen. Honden worden vaak behandeld als gelijken en menselijke gedragingen worden ze bijgebracht.
Kijken wij vervolgens door de ogen van de hond dan is vaak al snel duidelijk dat hierin de oorzaak ligt van veel voorkomende problemen.

Advies op maat

Wij streven naar het vinden van de juiste oplossing voor ieder probleem tussen u en uw hond. Het is hierbij van groot belang om op maat te werken. Iedere hond heeft zo zijn eigen karakter, en elk “thuis” is weer anders. Wij zoeken daarbij naar de juiste balans om zo uw hond de stabiliteit, rust, liefde en bescherming te geven die hij of zij nodig heeft om ook u gelukkig te maken.

Op het moment dat uw hond gedrag gaat vertonen wat voor u ongewenst is, wacht dan niet langer en neem direct contact met ons op. De kans dat uw hond hier al langer last van heeft is groot en hoe sneller het probleem wordt aangepakt hoe beter dat is voor u en uw hond.

Onze aanpak is altijd afhankelijk van de hond, de baas en de omstandigheden. Zo is ons vaak voorafgaand ook niet duidelijk wat ons precies te wachten staat en moeten wij dus echt op de gedragsobservaties inspelen. Het is altijd weer een verrassing. Maar het mooiste is wanneer u, samen met uw hond, weer in balans naar huis kunt gaan. Zowel een verbetering voor de hond als voor de baasjes, is waar wij naar streven!

Voorkomende problemen kunnen zijn:

  • Agressie
  • Angst
  • Stress
  • Dominantieproblemen
  • Najagen fietsers. trimmers etc
  • Niet alleen kunnen zijn
  • Onzindelijkheid
  • Overactiviteit
  • Overmatig vocaliseren (blaffen piepen)
  • Verlatingsangst
  • Slopen
  • Overmatig reageren op signalen (bv. vuurwerk)
  • Medische oorzaak van ‘gedragsprobleem’
  • Miscommunicatie tussen hond en mens
  • Aangeleerd ongewenst gedrag


Werkwijze:

Wij zullen middels een gesprek en gedragsobservaties de probleemstelling en het gedrag dat uw hond vertoont onderzoeken.
Aan de hand van dit onderzoek zullen wij een diagnose en een therapie op maat opstellen.

Afhankelijk van het probleem kunnen wij bij u thuis afspreken, of op neutraal terrein. Ook kunnen wij 1 of meerdere honden uit onze eigen stabiele roedel inzetten om een bepaald gedragsprobleem te kunnen triggeren of om te trainen.